Föreläsare, Cecilia Ekeberg

Hästen, fodret och veterinären

med föreläsaren Cecilia Ekeberg

Cecilia Ekeberg, som kommer att hålla föreläsningen "Hästen, fodret och veterinären" tog examen från Veterinärhögskolan i Uppsala 2016. Hon jobbade ca ett år som distriktsveterinär i norra Stockholm innan hon gjorde ett ettårigt internship på Mälaren Hästklinik. Hon har efter det jobbat på Distriktsveterinärerna Gotland med ansvar att utveckla hästpraktiken där. Idag är hon tillbaka på Mälaren Hästklinik där hon jobbar med framförallt hältutredningar och tänder på polikliniken i Sigtuna samt ambulatoriskt en dag i veckan.

Förutom veterinär är Cecilia även godkänd hovslagare och vid sidan om hältor och tänder finns ett stort intresse för reproduktion, akutsjukvård, foder och parasiter. Cecilia har därför läst extra kurser kring hästens utfodring. Fritiden ägnar hon åt familjegården på Väddö med uppfödning av gotlandsruss samt träning och tävling av dessa som hon dessutom är ansvarig för utfodringen på.

Cecilia kommer att hålla i föreläsningen ”Hästen, fodret och veterinären” som handlar om fodrets väg genom hästen, vad det kan ge för eventuella problem och vad vi kan göra för att förebygga dessa.