Flemming Winberg

Chefsveterinären med renommé som en av de mest erfarna kirurger och utredare av hältor och ridproblem, en av Sveriges ledande amatörer inom Reining (Västernridning) och ledare inom veterinärteamet under EM välkomnar vi Flemming Winberg som föreläsare till Ryttarkryssningen.

Flemming började sin veterinära karriär på stuteri på Irland under 4 avelssäsonger och därefter 2 år i Danmark i häst och stordjurspraktik. 1989 startade han på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och utvecklade artroskopin till en konstart vilket resulterade i en mängd publikationer och presentationer på kongresser i Europa och USA under 90 talet.

 

1998 tillträdde han som chef på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och under 2000 talets början utvecklade han samarbetet med fysioterapeuter omkring ortopediska problemställningar vilket gjorde Helsingborg världsledande inom denna del av hästsjukvården. Under andra halvan av 2000 talet var han en mycket anlitad föreläsare i ämnet på kongresser i hela Europa.

 

Hösten 2012 tillträdde han posten som Chefsveterinär vid Hästkliniken, Universitets-djursjukhuset på SLU Ulltuna. Efter 3 år där med stora utmaningar både lokalmässigt (flytt till nya lokaler) och organisationsmässigt, blev han ”draftad” till Evidensiateamet på Stav.

 

På Ryttarkryssningen kommer Flemming att prata om lösa benbitar, vad de betyder och vad de har för konsekvenser, både i samband med försäljning och prestation.

När, var & hur?

Flemming Winbergs föreläsning kommer att äga rum från kl. 10:15 till kl. 11:00 i konferenssalen Starlight.