Utställare Emmy Hägglund

Kom till rätta med dina svårigheter i sadeln

Föreläsning med Emmy Hägglund Holmer

Emmy hade under många år arbetat med att utbilda hästar och ryttare när hon 2013 upptäckte styrketräningen, som träningsform. Då väcktes en längtan hos henne att kunna kombinera de två största intressena – Hästar och hälsa. Resultatet blev hennes eget företag, Häst & Hälsa.

Med en 3-årig utbildning till Hälsocoach och Kostvetare samt instruktör i centrerad ridning gör Emmy det absolut bästa hon vet, – hjälper ryttare och deras hästar att komma till rätta med sina olikheter och svårigheter i sadeln. Med hjälp av enkla avsuttna övningar, kroppsmedvetenhet och en liten dos tålamod tror Emmy att alla kan bli bättre ryttare. Kombinera sedan det med bra kost för ändamålet och du blir oslagbar på tävlingsbanan. Vi ryttare är idrottare och det är något Emmy vill ta fasta på!

Sedan Emmys senaste föreläsning på Ryttarkryssningen, har hon lagt ytterligare utbildningar till sitt CV. Bland annat kan hon titulera sig som Hälsoprofilsbedömare och utbildad gruppträningsinstruktör. Numera är Emmy även tidningen Hästfocus egen Hälsocoach och skriver artiklar kring kost och träning anpassat för ryttare till varje nummer.